Температурите започват да се понижават и е време да помислите с какво да се отоплявате през зимата. На пазара има много варианти, измежду които да изберете. Част от потребителите може да се съмняват, че използването на климатик е лукс поради цената на уредите и сметките за електроенергия. В тази статия ще разгледаме какви са ползите от ползването на климатик и доколко ефективен може да бъде за отоплението на Вашия дом.

 

Ефективен ли е климатикът за отопление?

Накратко, отговорът е да. Ако сте избрали модел с подходяща мощност и енергийна ефективност на доказано добра марка, всъщност инверторният климатик може да бъде почти толкова ефективен, колкото и централната климатична система.

 

Съвременните системи са създадени така, че да задоволят нуждите на потребителите. Те разполагат и с много икономични функции, които допринасят за ниския разход на електроенергия.

 

С времето климатиците стават все по-икономични - налични са уреди с енергийна ефективност А+++, които могат да работят при екстремно ниски температури.

 

Някои климатици разполагат и с допълнително оборудване, което защитава системата от замръзване.

 

Причини да изберете климатична система за отопление

 

Стилен дизайн

Съвременните климатични системи притежават елегантен дизайн, който хармонично се вписва във всеки интериор. Те допринасят за по-добрия вид на дома.

 

Безопасност

Климатичните системи не произвеждат пепел или азбестов прах и е много малко вероятно да предизвикат пожар. Също така те не са с гореща повърхност както печките, което ги прави много по-безопасни.

 

Тих режим на работа

Можете да изберете система с изключително тих режим на работа. Модерните климатици са произведени така, че да са едва забележими, за да осигурят спокойствието и тишината, от които потребителите имат нужда.

 

Спестявате пространство

Стенните видове климатици, например, се монтират високо на стената, а монтажът се извършва много лесно от техник. Така можете да се възползвате от цялото свободно пространство на пода.

 

Комфорт

Не е необходимо да чакате с часове, докато системата отопли помещението. Необходими са няколко минути и можете да се насладите на комфортна стайна температура.

 

Дългосрочна инвестиция

Макар за някои потребители климатиците да са голяма инвестиция, през последните години те са все по-достъпни. Вече можете да се сдобиете с едни от най-новите и модерни системи за по-малко от 1500 лв. Това е дългосрочна инвестиция, която ще се възвърне изключително бързо, особено ако използвате системата разумно и се възползвате от нейните икономични режими.

 

Решение за целогодишна климатизация

Закупувайки климатична система, Вие си осигурявате комфортна среда у дома и климатизация през цялата година. Повечето модели са ефективни както през лятото, така и през зимата.

 

Много модерни функции на едно място

Не е необходимо да закупувате печка, влагоабсорбатор и пречиствател на въздуха. С климатичните системи имате възможност да използвате един уред за климатизация, пречистване на въздуха и изсушаване. Освен това климатиците разполагат с множество удобни функции, които подобряват производителността им и лесната им употреба.

 

Чистота

Можете да забравите за пренасянето на дърва, замърсяването и отломките, свързани с отоплението с печка. Климатикът ще се погрижи за Вашето здраве, както и за това въздухът в дома Ви да е чист и свеж.

 

Лесна поддръжка и ремонт

Климатичните системи са много лесни за поддържане. Единственото, което се изисква от Вас, е редовно да почиствате филтрите, да следите работата на устройството и да не забравяте годишната профилактика.

 

Ако вече сте взели решение, че климатикът е подходящ избор за Вас, разгледайте предложенията на Fuji Electric. Нашите системи се отличават с високата си енергийна ефективност, надеждна работа, устойчивост и иновативна технология.