Началото на Fuji Electric

Fuji Electric се занимава с климатици от 1960 г., когато представя първо поколение домашен охладител за монтаж на прозорец в Япония. През 1971 г. пуска на пазара климатици в Кувейт, където външната температура надхвърля 50 ℃ през деня и облаци от прах надвисват над града. В тази предизвикателна среда климатици на Fuji Electric се представиха както отлично и утвърдиха марката в тази страна от Близкия изток.

През последните шест десетилетия ние разработихме и използвахме различни новаторски технологии и иновации в дизайна, за да накараме нашите климатици да работят във всякаква среда и по-ефективно. Всички тези безмилостни усилия ни позволиха да се превърнем в една от водещите марки климатици в Европа, Япония, Близкия изток и Океания. Днес разширяваме бизнеса си и на американския и азиатския пазар.

Тъй като търсенето на климатици нараства в световен мащаб, ние разширихме нашата продуктова гама, включвайки компактни климатици за бита, търговска (промишлена) климатизация и мощни централизирани климатични системи (VRF) за големи сгради. В допълнение увеличихме усилията си за по-нататъшно укрепване на продажбите на нашите климатици, като направихме асортимента си за търговски обекти по-конкурентен.

Работим за добавяне на повече модели към нашата гама, за да отговорим на разнообразните нужди на клиентите по целия свят и да разработим по-усъвършенствани базови технологии за климатици, които да отговорят на проблема с глобалното затопляне. Нашата цел в този бизнес е да продължим да разработваме продукти, които предлагат по-голяма енергийна ефективност и осигуряват комфортна среда за живот на клиентите, като в същото време играят важна роля за напредъка в опазването на околната среда.

Първия домашен охладител за монтаж на прозорец
Първия домашен охладител за монтаж на прозорец

Изследователска и развойна дейност

Нашите съоръжения за изследователска и развойна дейност в Kawasaki (Япония), Laem Chabang (Тайланд) и Шанхай (Китай) разработват продукти, съобразени с местните нужди на клиентите. През юли 2019 г. отворихме центъра за иновации и комуникация в помещенията на централата в Kawasaki като част от усилията ни да насърчим по-голяма ангажираност и сътрудничество между отделите. Целта е да се създаде нова стойност чрез използване на знанията, произхождащи от и извън компанията.

Централа на Fuji Electric в Kawasaki, Япония
Централа на Fuji Electric в Kawasaki, Япония

Битови климатични системи

Включваме дизайнерски иновации и най-съвременни технологии в нашите битови климатични системи, за да ги накараме да работят по-ефективно и да осигурят по-голям комфорт в средата на живот. Нашите водещи в индустрията иновации включват сензори за човешка активност (1988), които постигат по-голяма енергийна ефективност, компактният и енергийно ефективен топлообменник Lambda (1991) и плосък преден панел (1999), който постига по-голяма ефективност на засмукване на въздух.

През 2003 г. представихме първия в индустрията климатик, оборудван със самопочистващ се филтър, който спестява на потребителя време за почистване, като същевременно поддържа висока енергийна ефективност. Тази функция за определяне на тенденции е станала толкова популярна, че се намира в почти всеки климатик от по-високия ценови диапазон, наличен от всички водещи производители днес.

С представянето на този модел през 2003 г., ние започнахме да използваме марката “Nocria” за нашите климатици със самопочистващ се филтър, което е “air con”, написано наобратно и означава нарушаване на стереотипа на климатините системи. Оставайки верня на тази традиция, Nocria S, въведена през 2008 г., идва с най-малкото вътрешно тяло в индустрията и става синоним за компактните климатици.

Най-новият модел Nocria X е снабден с контрол на въздушния поток DUAL BLASTER, който позволява на топъл или хладен въздух да достигне до всеки ъгъл на стаята, дори при умерена настройка на температурата.

По-новите поколения на нашите климатици станаха още по-умни. Те използват AI и IoT технологии, за да контролират автоматично температурата в помещението на оптимално ниво, въз основа на моделите на използване от потребителя, както и използвайки данни, събрани от вградени сензори и информация за времето.

Разработили сме и първият топлообменник в индустрията, който има функция за термична дезинфекция, която използва процес на отопление и овлажняване, за да го поддържа чист.

Първият топлообменник с термична дезинфекция.
Първият топлообменник в индустрията, който има функция за термична дезинфекция, която използва процес на отопление и овлажняване, за да го поддържа чист.
Продуктът е добавен за сравнение

Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. За повече информация, моля посетете нашата Политика за използване на бисквитки.