Хиперинверторен или инверторен климатик?

Каква климатична система да изберете за Вашите нужди?

 

Покупката на нов климатик изисква да направите проучване, за да можете да вземете най-доброто решение. Инвестицията, която правите, ще отговори на нуждите Ви, ако наистина знаете от какъв вид климатична система имате нужда. Напоследък все по-често потребителите се интересуват дали да изберат инверторен или хиперинверторен климатик. Ако и Вие искате да знаете каква е разликата между тези два вида устройства, то прочете тази статия. Тук ще анализираме характеристиките на инверторните и хиперинверторните климатици.

 

Какво е характерно за инверторните климатици?

 

Инверторните климатици се появяват през далечната 1980-та година, за да отговорят на нуждите на потребителите. Тяхната работа се основава на инверторна технология, която дава възможност да управляваме климатизацията по-стриктно. Макар и днес да ни се струва нещо напълно нормално, за онова време управлението на оборотите и скоростта на компресора е било наистина впечатляващо постижение. Днес можем да се насладим на незаменимия комфорт на тези климатици и на икономичния им начин на работа.

 

Благодарение на това, че можем да регулираме работата на климатика, е възможно и да спестяваме от месечните разходи за електроенергия. Всички тези предимства на инверторната система я превръщат в желан и търсен начин за отопление и охлаждане.

 

Прецизният контрол позволява не само да пестим от разходите си за ток, но и да регулираме начина, по който системата охлажда или отоплява. По този начин не е необходимо системата да работи на пълни обороти през цялото време. Ако ни няма или сме си легнали, можем да настроим климатика да работи на икономичен режим. Това се случва, благодарение на инверторната технология.

 

За разлика от един конвенционален климатик, инверторният е много по-ефективен. Според експертите, инверторът може да постигне зададената температура в помещението много по-бързо. В същото време, той може да е с 40 до 60% по-енергоспестяващ.

 

Какво е хиперинверторен климатик?

Както можете да се досетите и от името им, хиперинверторните климатици също работят с инверторна система, но за разлика от инверторните климатици, хиперинверторните са по-висок клас техника и са снабдени с повече функции. Поради това и цената им е по-висока.

 

Хиперинверторните климатици са още по-енергоефективни от инверторните. Това означава, че макар първоначалната Ви инвестиция да е по-голяма, с времето ще спестите повече от разходите си за електроенергия.

 

Макар терминът "хиперинвертор" да е въведен от Mitsubishi Heavy Industries, днес такива климатични системи се произвеждат масово от много популярни брандове, включително и от Fuji Electric.

 

Съвременните инверторни климатици, които са клас А, са с коефициент на преобразуване COP 3,6 и повече, като колкото по-висок е този коефициент, толкова по-икономичен е климатикът. Хиперинверторните климатици имат коефициент над 4,5, а някои могат да стигнат дори над 5.

 

Освен че разполагат с висока енергийна ефективност, те имат много модерни функции и голям температурен диапазон. Можете да сте спокойни, че ще издържат както на високи температури през лятото, така и при екстремни условия през зимата. Като цяло, хиперинверторите се характеризират и с отличен дефрост цикъл, така че можете да сте спокойни, че уредът ще издържи дори при много ниски или високи температури.

 

Макар инвестицията за тези климатици да е по-голяма се отчита, че все повече хора започват да им се доверяват и да ги избират за поддържане на стайния комфорт.

 

В момента, освен че това са най-иновативните климатици, те са и най-екологичните. Имат минимално влияние върху околната среда.

 

Те са изключително деликатни и по отношение на работата си. Ако искате да изберете най-тихия климатик, насочете се към хиперинверторен.

 

Накратко бихме могли да кажем, че ако изберете инверторен климатик ще направите една идея по-малка първоначална инвестиция, но това ще има отражение в разходите Ви за електроенергия и комфорта.

 

Ако изберете хиперинверторен климатик, Вие избирате най-добрата и иновативна инверторна система. Освен всичко останало, хиперинверторите притежават красив и стилен дизайн и се вписват чудесно във всеки интериор.

 

Ако трябва да отоплявате или охлаждате голямо помещение, хиперинверторните климатици ще са Ви много по-полезни. Те имат по-голям капацитет и затова можете да разчитате, че ще са по-ефективни от инверторите.

 

Всичките им защитни режими и модерната им технология гарантира и по-малко износване на частите. Това означава, че ще можете да се насладите на по-качествена климатизация за по-дълго време.

 

Хиперинверторен или инверторен климатик - какво да изберете?

Истината е, че колкото по-нова и модерна технология изберете, толкова по-комфортно ще се чувствате. Разбира се, удобството си има своята цена. Ако за Вас първоначалната инвестиция не е от такова значение и държите да се насладите на климатизация от последно поколение, хиперинверторният климатик е подходящ избор.

Инверторните климатици също са добро решение, за което можете да инвестирате по-малко средства. Отново ще имате качествена климатична система, но няма да можете да се възползвате от предимствата на хиперинверторите и по-високата им ефективност.

 

Можете да разгледате нашите каталози на климатични системи Fuji Electric. Те са с висока енергийна ефективност, със стилен дизайн и лесно управление. Свържете се с нас, ако имате допълнителни запитвания.