Какво представлява инверторният климатик?
Как работи инверторната климатична система и какви са нейните предимства?

В нашето съвремие съществуват много варианти за климатизация и е чудесно, че като потребители имаме такъв голям избор. Безспорно обаче инверторните климатици са се наложили на пазара и това не е случайно. Те носят редица ползи на собствениците си и то в продължителен период от време. Но на какво се дължи успехът на тези системи? Какъв е механизмът им на работа?

Едно от основните предимства, с които инверторните климатици са известни е тяхната ефективност и икономичност. Това е нещо, което всеки собственик на жилище или офис желае уредът му да предлага.

Инверторната система работи с компресор, чиито изход е с променлив ток. Благодарение на това можете да променяте скоростта, с която работи климатикът и така да имате по-голям контрол върху начина му на работа и съответно - разхода на енергия. Така не е необходимо да използвате уреда си с пълния му капацитет през цялото време, а можете да съобразите работата му спрямо Вашите нужди.

В този материал ще разгледаме как работи инверторната система и какви са нейните предимства и недостатъци.

Как работи инверторната технология?
Накратко, инверторният климатик има възможност да контролира честотата на захранване, необходима на двигателя на компресора. За разлика от обикновените климатици, инверторните работят с двигател, който поддържа и контролира работата на компресора. Компресорът, от своя страна, захранва хладилния агент и регулира отоплението и охлаждането.

Като цяло инверторът е много по-икономична система за климатизация, която може да бъде управлявана според нуждите на потребителя. Поради това се счита, че инверторът предоставя много по-голям комфорт.

Предимства на инверторния климатик
Не е случайно налагането на инверторните климатици на пазара. Те са много по-ефективни от неинверторните. Ще изброим кои са основните им плюсове:

  1. Ефективност

 

Благодарения на инверторната система тези климатици охлаждат и отопляват много по-ефективно. Причината се крие в това, че те много добре успяват да поддържат постоянна стайна температура.

Също така те достигат зададената температура много по-бързо от неинверторните системи. Можете да сте спокойни, че инверторът ще следи вместо Вас температурата в помещението и ще се грижи тя да е постоянна.

  1. Икономичност

Инверторният климатик е много по-икономичен поради разумната употреба на електроенергия. Компресорът не се включва и изключва постоянно, което не води до постоянната необходимост уредът да трябва да набира мощност от нулата.

Доказано е, че съвременните инверторните системи могат да Ви помогнат да намалите разходите си за електроенергия с до 65-70%. Кой не би искал да спести толкова от месечните си разходи?

  1. Устойчивост и надеждност

Освен че е енергоефективен, инверторът е и много по-издръжлив, тъй като постоянният му балансиран начин на работа спомага за това неговите части да не се износват толкова бързо. По-здрави части - по-малко ремонти и по-дълъг живот на климатика.

  1. По-тих режим на работа

Постоянното включване и изключване на неинверторните системи струва скъпо, не е ефективно и освен всичко това може да бъде и доста обезпокояващо съня или работния процес например. Още една основателна причина да заложите на инверторен климатик е неговият изключително тих режим на работа. Някои климатици дори мога да издават шум по 30 децибела, което почти не се забелязва.

 

Защо трябва си заслужава да инвестирате с инверторна система?
Причината за популярността на инверторите се дължи на факта, че те разполагат с интелигентна технология, която се адаптира според температурата в помещението, за да предложи максимален комфорт на потребителите.

Вече не е нужно да харчите цяло състояние за климатизация всеки месец и постоянно да променяте температурата на дистанционното управление, когато стаята и средата се променят.  Инверторната технология върши цялата работа вместо Вас и установява автоматично кога в стаята има внезапен порив на хладен или горещ въздух и дали трябва да се направят корекции в температурата, за да се постигнат зададените градуси.

Можете да се насладите на голям набор от функции, с които да направите условията, в които работите или живеете перфектни за Вашите нужди. Колкото по-разумно използвате тези системи, толкова повече можете да спестите от месечните си разходи за ток. 

Неслучайно повечето собственици на жилища или фирми избират инверторната технология, за да се възползват от комфорта и енергоспестяващия им начин на работа. Ако сте в търсене на система за климатизация, която предлага интелигентна технология и най-новите функции за отопление и охлаждане, наистина си заслужава да инвестирате в климатична система с инверторна технология.

Заповядайте на страницата на Fuji Electric, където ще намерите разнообразие от високоефективни интелигентни инверторни климатици. Свържете се с екипа ни, ако имате нужда от професионален съвет.