При избора си на климатик за отопление на дома или офиса, е важно да се насочите към правилния тип устройство, което да отговаря на нуждите Ви. Подовите климатици са от най-разпространените решения, когато става въпрос за отопление и охлаждане на помещенията. В тази статия ще разгледаме предимствата на тези климатични системи, за да Ви помогнем да разберете дали са подходящ избор за Вас.

 

Подовите климатици - предимства

Подовите климатици са сравнително ново решение, което има няколко предимства спрямо стенните климатици. Те най-често се инсталират на пода на помещението и могат да осигурят ефективно отопление, като заемат малко пространство. Подовите климатици са особено полезни за климатизация на големи помещения, където стенните климатици може да не са достатъчно ефективни.

 

Също така тези климатици са особено подходящи за помещения, които са с тънки стени. В много случаи те са по-добро решение при мансардните апартаменти и изобщо помещенията, които са със скосени тавани.

 

Красив и стилен дизайн

Подовите климатици са с красив, стилен и тънък дизайн, който ги прави почти незабележими. Важното в случая е да прецените дали можете да съобразите мястото за инсталация, така че пред и в непосредствена близост до климатика да има достатъчно място, за да може въздушната струя да преминава свободно.

 

Лесен монтаж и поддръжка

Подовите климатици не само осигуряват ефективно отопление, но и са с лесен монтаж и поддръжка. Те са особено подходящи за по-големи пространства, които не са препълнени с мебели.

 

Различни варианти на монтаж

Въпреки че се наричат "подови", тези климатици не винаги се монтират директно на пода. Понякога могат да се поставят близо до него, на стената, в ниши, под перваза на прозореца или на стени, които са по-малки или известни като "джуджета".

 

Ако подовият климатик се инсталира под прозорец, до легло или на пода, ще имате лесен достъп до него при почистване на филтрите. Това означава, че риска да забравите да почистите устройството е по-малък. Въпреки това, при този тип климатици количеството на събрания прах може да бъде малко повече, което изисква по-често почистване.

 

Двоен въздушен поток

Едно от основните предимства на подовите климатици е, че повечето от тях разполагат с двоен въздушен поток, който осигурява идеални условия за отопление на пространството. Системата е проектирана така, че да поддържа по-ниска температура близо до пода и постепенно да увеличава температурата към тавана, като същевременно не духа директно върху обитателите. Това означава, че дори при ниски температури, краката Ви винаги ще бъдат топли.

 

При повечето модели подови климатици можете да изберете режим на работа на едната или двете въздушни струи, така че ако Ви е топло, можете да изключите струята, която духа близо до пода и да оставите активна само тази, която духа към горната част на стаята.

 

Подовите климатици са добро решение и ако имате деца, тъй като те често обичат да играят на пода. За разлика от други системи за отопление, тези климатици не нагряват директно пода, което прави играта на децата по-безопасна. Това е особено важно през зимата, когато малките играят дълго време в закрити помещения.

 

Когато се нуждаете от топлина в стаята, но не искате да има въздушни струи, насочени директно върху Вас, подовите климатици с двоен въздушен поток са много добро решение, което осигурява балансирано отопление.

 

В кои случаи е добре да изберете подов климатик

 

В спални

Подовите климатици са много подходящ избор за отопление и охлаждане на спалнята заради компактния си дизайн. Те са и изключително тихи, поради което са по-предпочитани в тази зона, където потребителите се нуждаят от спокойствие и качествена почивка.

 

В големи пространства

Подовите климатици са подходящи и за големи помещения, които не са претрупани с мебели.

 

При ограничено пространство на стената

Тези видове климатици са изключително компактни и лесни за монтаж, като това ги прави перфектен избор в случаи, когато има ограничено пространство на стените.

 

При трудно достъпни зони

Подовите климатици също така могат да се използват в трудно достъпни зони и помещения, където монтажът на стенен климатик е невъзможен.

 

Освен това, тези климатични системи са идеални за монтаж под големи прозорци и до стъклени стени на сгради с нестандартна архитектура, както и за помещения с много нисък или скосен таван.

 

Когато желаете по-дискретна климатизация

В допълнение, те са перфектни за декоративни цели, особено когато стената е изрисувана или украсена с фототапет, картини или други произведения на изкуството.

 

Подовите климатици са подходящи както за домашна, така и за търговска употреба. В зависимост от модела и марката, те могат да предоставят различни функции и начин на работа, но в същността си са много подобни на повечето сплит системи. Това гарантира, че предлагат същия комфорт, а в някои случаи, които споменахме, може дори да бъдат по-добрия избор.

 

Инверторните подови климатици на Fuji Electric са сред най-модерните и ефективни решения за отопление и охлаждане. Тези климатици са изключително тихи и в същото време осигуряват високо ниво на сезонна ефективност. Подовите вътрешни тела на климатиците са много компактни и лесно се монтират под прозорец или в стенна ниша, като това ги прави перфектни за помещения с ограничено пространство.

 

Климатиците на Fuji Electric разполагат с две вентилаторни турбини, които работят независимо една от друга и осигуряват мощен въздушен поток, който достига до всяко кътче на климатизираното помещение. Това означава, че въздушният поток може да бъде насочен в определена посока в зависимост от нуждите на потребителя.

 

В сайта на Fuji Electric може да разгледате гамата ни от подови климатици. Можете да се свържете с нашия екип за повече информация.