Японските климатични системи заемат по-голямата част от пазара на климатична техника в световен мащаб. Fuji Electric допринасят към индустрията с разработването на нови интелигентни системи за постигане на по-голям комфорт и икономии всяка година. През 2013 година Fuji Electric представи модела LMC, който беше приет топло още с анонсирането си.

12LMC е наследник на прочутата серия LEC и се помещава в същия сегмент на пазара. Интересното обаче е, че почти всичко е преработено, за да се постигне оптимална ефикасност и комфорт при минимална консумация.

На първо място е изцяло обновеният топлообменник. Медните тръби са с намален диаметър, което позволява да се увеличи броят им, а по този начин и площта на топлообменника. Инженерите на Fuji Electric са направили топлообменните пити двуредови, като по този начин площта се е удвоила двойно. Питите са три на брой, като върху задната е поставена още една допълнителна пита с четири медни съединения, която допълнително увеличава площта на топлообменника. Подобно е решено и външното тяло. Там разликата е, че топлообменникът е двоен, като по този начин площта му е удвоена. Така инженерите на Fuji Electric са постигнали оптималната площ с минимално количество материал, което води до страхотен работен диапазон на 12LMC - при отопление системата работи безпроблемно до -15 градуса външна температура и до -10 градуса в режим на охлаждане.

Заедно с иновативния топлообменник е създаден и уникален японски дизайн, който освен красив е и ефективен. Вътрешността на вътрешното тяло е изчистена от всякакви ъгли и ръбове, което образува вентилаторен кожух, насочващ въздушния поток в една-единствена посока, а именно мощните дифузьори. Те насочват потока вертикално, за да осигурят мощно отопление на нивото на пода или хоризонтално, на нивото на тавана, за да се охлади помещението равномерно.

Fuji Electric 12LMC разполага с богат набор от интелигентни работни режими, с които икономиите са оптимални за всяка ситуация. Ако имате лоши съседи, то режимът "Ниско ниво на шум" за външното тяло ще ги умилостиви. Чрез него намалявате шума на външното тяло с 3dB, което прави системата още по-тиха. Режимът "10 C HEAT" е перфектен за тези от Вас, които отсъстват за дълго от дома си през студените месеци. С активиране на режима "10 C HEAT", 12LMC ще поддържа температурата в помещението равна на 10 градуса, предотвратявайки преохлаждане.

12LMC се грижи и за чистия въздух в дома Ви. Благодарение на иновативната система с два филтъра, климатикът Ви осигурява чист и полезен въздух по време на работа. Ябълково-катехиновият и йонно-деодозиращият филтър пречистват въздуха от миризми и цигарен дим и унищожават вредните бактерии, микроорганизми и плесени.

Доверете се на японското качество и надеждност с Fuji Electric 12LMC!