Fuji Electric представи новите климатици от серията LMC. Моделната гама включва  4 мощности - RSG07LM, RSG09LM, RSG12LM, RSG14LM - съответно с отоплителна мощност - 3kW, 3,2kW, 4kW, 5kW. Имайки предвид тези мощности и безпроблемната работа при -15 градуса, можем да кажем, че това са идеални климатици за отопление през студените зимни месеци.

Какво прави серията LMC толкова добра за отопление през зимата?


На първо място е новият топлообменник с висока плътност, който е с намален диаметър на медните тръби, поради което общата му площ се е увеличила, а обема му е намален. Въпреки малките си размери, топлообменника има над 20% повишена ефективност, което прави иначе компактния LMC, мощна и ефективна машина. Добрият топлообменник, сам по себе си, не може да направи много за отоплението на вашата къща, но когато климатика е "екипиран" с тиха и осигуряваща мощен въздушен поток вентилаторна турбина, високоефективен и мощен инверторен компресор, гъвкава инверторната система, се получва мощен енероспестяващ климатик с интелигентен контрол и икономична работа дори в тежки условия.
Не на последно място за отоплението е и триизмерно проектираните въздушни клапи, които насочват въздуха максимално надолу, почти вертикално, което спомага за перфектната климатизация на помещението, като температурата на пода винаги е като зададената. Заедно с това е вътрешният дизайн на вътрешното тяло, където всички ненужни ръбове са премахнати и се е получила една гладка кухина, която не задържа въздуха дори малко в системата, а му позволява да се издуха максимално от вентилаторната турбина.
При охлаждане, въздушния поток се насочва хоризонтално, високо на нивото на тавана, като по този начин се получава перфектения баланс, който създава приятен прохладен комфорт на обитателите в помещението. Така , например доакто спите, студеният въздух ще се издухва на нивото на тавана, за да няма неприятни схващания на сутринта.

Отопление при много ниски температури

Климатиците от серията LM са проектирани така, че да работят безпроблемно и при минусови температури. Това прави серията LMC прекрасна за отопление дори през най-лютата зима, а инверторните технологии позволяват сметката за ток да е минимална. Това е възможно благодарение на двуредовия топлообменник във външното тяло. С новите технологии на изработка, топлообменниците се произвеждат с по голяма площ, като размерите им са запазени. Така през зимата външното тяло не се обледява дори при екстремни температури. Вътрешното тяло също е с двуредов топлообменник, като на задната част е добавена още една пита с четири медни тръби за още по голяма площ. Всичко това идва с функция за супер тих режим, чрез който системата изобщо не се чува, същото важи и за външното тяло - идеално, ако имате претенциозни съседи. Fuji Electric са се погрижили и за случаите, когато напускате дома си през зимата, но не искате като се приберете да го намерите замръзнал. Тогава на помощ идва функцията 10 C HEAT, чрез която климатикът ще поддържа 10 градуса в помещението, докато не се приберете, след което за минути ще достигне желаната от вас температура, дори навън да е страшен студ.